Családállítás & Személyiségintegrációs tréning

Személyiségintegrációs tréning, azaz, személyiségintegrációs családállítás: Emeljük ki és viseljük ékszerként az ékkövet ahelyett, hogy a hátunkon cipeljük a bányát...

Alkotás: tűzzománcok, grafikák, festett kövek, falevelek, fotók, cserépjátékok, írások és más munkák.

Szövegek: a belső kapu napi használata az alkotásban, az életben, a munkában és a közösségben.

Email: szemelyisegintegracios.allitas@gmail.com
Telefon: 0670 590 6972

2017. március 20., hétfő

Három magyar népballada manicheus jelképei című írásom hamarosan ...

Bottyán Katalin:

Kötögeti vala maga koszorúját…

Három magyar népballada manicheus jelképei


A jelképek tükrébe pillantva népköltészetünk legősibb műfaját, a magyar népballadákat értelmezzük a gnosztikus filozófia segítségével; tudva, hogy minden kor emberében megvolt a belső alap, amelyhez önnön léte célját és értelmét keresve fordulhatott, a kapu, amelyen át az igazság a kereső segítségére sietett, nem tekintve személyére, műveltségére, a társadalomban, vagy a korok forgatagában elfoglalt helyére.
A jelképek értelmezése maga is egy tudati út, amelyen a keresőnek szükséges egy állapotot elérnie ahhoz, hogy a jelkép története, kulturális gyökerei helyett a valóságot legyen képes látni és láttatni, ezáltal, mint egy kulcsot használatba venni, és mások számára használhatóvá tenni.
Dolgozatomban három magyar népballadát, mint a gnosztikus beavatási folyamat rejtjelezett hordozóját szeretnék az olvasó elé tárni, összekapcsolva manicheus gyöngyhimnuszok részleteivel.

Célom nem az, hogy erőltetett szó szerinti párhuzamokat, hanem hogy egy nagyon magas tudati síkon létező közös forrást találjak. ...

A teljes szöveg hamarosan elérhető lesz füzet formájában. 
Ha szeretnéd megvásárolni, kérlek, figyeld a posztokat. :) 


Nincsenek megjegyzések: