Családállítás & Személyiségintegrációs tréning

Személyiségintegrációs tréning, azaz, személyiségintegrációs családállítás: Emeljük ki és viseljük ékszerként az ékkövet ahelyett, hogy a hátunkon cipeljük a bányát...

Alkotás: tűzzománcok, grafikák, festett kövek, falevelek, fotók, cserépjátékok, írások és más munkák.

Szövegek: a belső kapu napi használata az alkotásban, az életben, a munkában és a közösségben.

Email: szemelyisegintegracios.allitas@gmail.com
Telefon: 0670 590 6972

2016. március 19., szombat

Tavasz, vizek


1.
Már lefutottak a mátrai olvadó hó vizei, amelyek ezüstszürke árral rohantak végig a patakok medrében. Ez a tavaszi, máskor nem látható vízszín a hideggel, és a közeli tél hangulatával keveredik még, de sebessége és ereje elhozza a visszavonhatatlan tavaszt. A sodrás hangja erős, behallatszik a konyhába. Kinézek a kerítés fölött – közvetlenül alattam vágtat a patak. A víz rengeteg követ, habot, száraz növényi gallyakat hoz magával, de tovább is viszi mindet. Ahogy jöttem hazafelé, láttam, hogy a hegyek oldalán kis vízfolyások csorognak lefelé, és a völgyekben tócsák csillognak. Sár van, de gyönyörű, ahogy e kis, sehová nem vágyó vizek tükrében színesen fénylik az ég. Ők felfelé vágynak. A falu házai fölött gomolygó füsttel keveredik a pára, s ha egy percre kisüt a nap, az óvatos melegtől gőzölög minden.

2.
Ha kimegyünk a hegyre, a patak mellett megyünk. Már újra átlátszó és a szokott módon sötétlik a víz. A növények többsége őszi és téli színű, barna még, de a parton egy-két sárga martilapu virág már kinyílt. Letérünk az útról, felfelé tartunk az irtáson a nagy kövek között hegyikristályt gyűjteni. Itt már száraz a talaj, és néhány kis növény is zöldell. Egy-két marék csalánlevelet gyűjtök a holnap reggeli teának a martilapu virágok mellé. Nem messze van egy kis, csak néhány ember által ismert forrás, ide elmegyünk még vízért.
Az évkörben ez az időszak, a Földön ez a hely az otthonom.

Nincsenek megjegyzések: