Családállítás & Személyiségintegrációs tréning

Személyiségintegrációs tréning, azaz, személyiségintegrációs családállítás: Emeljük ki és viseljük ékszerként az ékkövet ahelyett, hogy a hátunkon cipeljük a bányát...

Alkotás: tűzzománcok, grafikák, festett kövek, falevelek, fotók, cserépjátékok, írások és más munkák.

Szövegek: a belső kapu napi használata az alkotásban, az életben, a munkában és a közösségben.

Email: szemelyisegintegracios.allitas@gmail.com
Telefon: 0670 590 6972

2006. szeptember 13., szerda

Tollpihe pókhálóban


Ez, és a következő képek a véletlen szerencse szülöttei: a kertben láttam meg ezt a tollpihét. Egy majdnem vízszintesen feszülő, sűrű szövésű pókhálóban volt fennakadva. Egy másik pókháló, egy keresztespók koncentrikus körökből álló szabályos, büszke hálója feszült előtte. Szóval, nem volt könnyen hozzáférhető helyen. De annyira megragadott a kép szimbolikussága, hogy mindenképpen le kellett fotóznom, méghozzá lehetőleg úgy, hogy a Nap valahogy beragyogja az egészet.
A képek magukért beszélnek, de a szimbólumnak azt az értelmét, ami számomra akkor és ott megadatott, le szeretném írni.
A tollpihe az egyiptomi halottaskönyv szerint a tiszta szív jelképe.
A halottak birodalmának bírái egy mérleg egyik serpenyőjébe tollpihét helyeznek, a másikba az ember szívét. Ha a kettő egyenlő súlyú, azaz, a szív nem billenti meg a mérleget, akkor jut a halott a mennyországba.
Szóval a tollpihe a könnyű, sebektől és fegyverektől mentes szív jelképe. Ilyen van a bölcseknek és mgszabadultaknak.
Ez lebeg a sűrű szövetű pókhálóban, s ha onnan kiszabadulna, egy másik, sokkal szabályosabb, függőlegesebb pókháló fogná meg.
Ha napi kötöttségeink, indulataink megszűnnek is, más, nagyobb és rendebb kötöttségek, rendszerek feszülnek utunkban felfelé. A szabadság, még a tollpihe-szívé is, önnön fénylényegében rejlik, abban a fényben, ami egyaránt megtörik a tollpihe szálacskáin, és a pókháló fonalain.
Ezt a fényszálat nem tudom lefényképezni, de a mindenséggel együtt függök rajta.

Nincsenek megjegyzések: