Családállítás & Személyiségintegrációs tréning

Személyiségintegrációs tréning, azaz, személyiségintegrációs családállítás: Emeljük ki és viseljük ékszerként az ékkövet ahelyett, hogy a hátunkon cipeljük a bányát...

Alkotás: tűzzománcok, grafikák, festett kövek, falevelek, fotók, cserépjátékok, írások és más munkák.

Szövegek: a belső kapu napi használata az alkotásban, az életben, a munkában és a közösségben.

Email: szemelyisegintegracios.allitas@gmail.com
Telefon: 0670 590 6972

2006. december 27., szerda

Naprendszer és Mitikus állatok

Megjelent a neten egy nagyon jó összefoglaló a Naprendszerről. Letölthető pdf formátumban itt. Külön büszke vagyok rá, hogy a 81. oldalon, "A csillagok, a naprendszer, a bolygók ábrázolása a képzőm vészetekben" című fejezetben engem, illetve a "Nap kertje" bolygóit is megemlítik, és idézik a honlapomat is, ahol további kozmikus- és bolygóképek is találhatók...

Még egy cikket tudok ajánlani sok szeretettel mindenkinek, ami részben recenzió, részben idézet:
"
Temesvári Gabilla korábbi – elsősorban természetgyógyászattal foglalkozó – könyveinek megjelenése után egy új, szintén sokak érdeklődésére számot tartó területre vezeti olvasóit. A Mitikus Állatok című könyvét nemcsak az állatbarátok, hanem azok is élvezettel olvashatják, akik az állatokkal kapcsolatos mitológiai, asztrológiai, történelmi, heraldikai, sőt, irodalmi vonatkozásokra is kíváncsiak.
A szerző rendkívül alapos anyaggyűjtésre támaszkodva rengeteg ilyen adatot közöl, ezért munkájának akár a lexikonok mellett is helye lehet bárki könyvtárában. A könyv mégsem száraz adathalmaz, egyrészt azért, mert mitikus vonatkozásokat csak az egyes állatfajok - madarak, hüllők, kétéltűek, halak, emlősök, és rovarok – r
övid állattani ismertetése után tárgyalja.
Másrészt a mitikus részt is átszövi a mese, a mítosz, a történelem, és az általános műveltséget széles körben bővítő számtalan ismeret leírása."
A Mitikus állatok valójában egy háromszázvalahány oldalas könyv, benne az általános részek után - ami a fenti linken olvasható - hetvenkét állatot taglal. Tartozik hozzá egy 72 lapos állatos kártyacsomag, amellyel játszani is lehet, például segítő állatszellemet választani, vagy gyerekeknek állatfelismerő rendszerező, vagy korának megfelelő játékot jelent.
Örömteli meglepetéssel vettem észre, hogy Temesvári Gabilla egy régebbi rajzomat is elemzi röviden. Sajnos, a cikkben tévedésből nem az szerepel, hanem a perzsa világkört ismétli, de emailben megírta, hogy melyik (Bíró Lajos Magyar Édenének belső borítóján szerepel), úgyhogy a képet az elemzéssel együtt ide teszem:
"Állatok jelképezik a különböző elképzelésekben a világ szintjeit. Az alvilágot rendszerint sárkány, vagy kígyó, az égi világot valamilyen madár, általában sas, vagy sólyom képviseli, a kettőt összeköti a világfa, mely a földből az égig ér, a mesebeli égigérő fa. Ezt vagy állat helyettesíti, pl. szarvas, vagy az állatok laknak a fa ágai között. Előbbi esetben az állatős az embereket jelenti, és a szarvas képviseli az összekötő kapcsot Ég és Föld között, Alvilág és Felső világ között.

Alább egy példa a hunok világfájáról. A csúcson az Egek Ura, akit Sólyom jelképez. A világfa bal oldali ágai fentről lefelé haladva: a legfelső ágon a Hold birodalma található, itt laknak a Holdat jelképező mitikus táltosállatok. A Holdat jelképező Ősanya, a Boldogasszony. A felső ágakon a meghalt emberek lelkei és a megszületendő emberek lelkei madár formában éltek.

11. ábra: Világmodell, Bottyán Katalin rajza.
A világfa földi részén helyezkedett el a föld élővilága, az emberek, az állatok, a madarak, a növények." - eddig a rám, illetve a rajzra vontakozó részlet. Érdemes az egészet elolvasni!

Kiegészítésül ide illesztem azt a pár soros megjegyzést, amit én annak idején a kép hátuljára írtam:

Nincsenek megjegyzések: